Varför är det så svårt att hitta sitt kamerabatteri i en butik ?

okt 25, 2011 Okategoriserade

 

Tillverkaren av kameran vet om att det idag är enkelt att få reda på vad kameran har för olika funktioner och även var man hittar den billigast. Näthandeln ökar och idag finns det många olika prisjämförelsesidor som gör att man kan kolla priserna väldigt lätt.

Oftast är inte batterierna kompatibla med olika kameror och har man väl köpt sin kamera så kräver det också att man förr eller senare använder tillverkarens batteri. Priserna kan då tillverkaren ta igen på det som företaget förlorade på kameran.

Här kommer Batteriexperten in. Vi har kapat mellanleden och erbjuder våra kunder ett kompatibelt batteri till ett förmånligt pris. Våra batterier håller hög kvalitet och vi testar kontinuerligt våra batterier så de håller kapaciteten som vi utlovar i butiken.  Eftersom vi enbart säljer batterier och laddare så har vi även en hög omsättning på våra batterier. Detta innebär att ni alltid får nya batterier som inte har legat på någon hylla och dammat.
Detta är skillnaden på butiker som säljer batterier som tillbehör.

Det finns två olika typer av kamerabatterier.

Nickel-Metallhydrid (NiMh):
NI-MH har högre kapacitet än motsvarande äldre NI-CD batterier. Dessutom är de mer miljövänliga. Batteriet tål att snabbladdas men kan ta skada vid temperaturer över 40°C.
Håller ca 300-600 laddningar. Bör förvaras i rumstemperatur runt 20°C.

Litium-ion (Li-Ion) :

Har låg vikt, bra prestanda och goda miljöegenskaper. Håller ca 2-3 år eller ca 500 laddningar. Det finns en övervakningskrets som skyddar batteriet mot överladdningar och överhettning.

Lämna ett svar