Hur köper jag rätt kamerabatteri ?

jul 21, 2011 2. Foto, Tips och Trix

 

Ibland behöver man köpa nytt batteri till sin kamera, oavsett om det är att det gamla börjar bli dåligt eller om man helt enkelt behöver ett extra batteri så har vi batteri till de allra flesta kameror på marknaden. Vi har batteri till bland annat Canon, Sony, Nikon, Panasonic, Olympus och avant.

1.  Ett enkelt sätt att ta reda på vilket batteri som du har i din kamera är att ta en titt i din medföljande manual. Ett annat alternativ till detta är att öppna batteriluckan och söka efter de nummer som står  utskrivet på batteriet. Detta nummer kan sedan skrivas in i vår sökruta.

2. Det går också bra att söka på kamerans modellnamn som oftast står på en etikett under kameran.

3. Batterierna som man hittar hos oss är ersättningsbatteri och har ett betydligt förmånligare pris än original. Våra batterier har samma funktioner och säkerhetskretsar som ett orginalbatteri.
Läs mer i vår guide över skillnaden här:

4. Man mäter kapaciteten i mAh (milli Ampere timmar) och detta styr hur många bilder man kan ta med kameran.

5. Tänk på att om batteriet har högre kapacitet så blir det ofta större till storleken däremot kan de också vara igång längre.
Avgörandet som man får göra är om man vill ha en smidig kamera eller längre drifttid.
OBS! Om man enbart har en lucka där man stoppar i batteriet så passar oftast enbart standardbatteriet.

6. Förr så hade batterierna en minneseffekt, detta innebar att batteriet skulle vara helt tomt innan man laddade det igen. Det problemet finns inte med dagens batterier.

7. Spänningen som man märker batteriet kan ibland skilja beroende på var i världen batterierna säljs.
Detta är ett medelvärde och oavsett om batteriet är märkt med 3.6 eller 3.7 volt så passar det din kamera.

8. När man köpt sitt batteri skall man tänka på att förvara det bra och det skall hållas borta ifrån värme och speciellt sol. Detta kan göra att livslängden förkortas.
Klicka här för att läsa om hur man sköter sitt batteri på bästa sätt

Lämna ett svar