5 Tips på att förbättra drifttiden på din Apple iPad.

aug 24, 2011 Tips och Trix

 

Se till att ladda din iPad regelbundet då det är viktigt att batteriet motioneras för att må bra samt att det inte blir utsatt för sol och värme.
Låt den aldrig ligga i en varm bil (inte ens i bagageluckan under sommaren)

Det finns lite olika saker man kan tänka på om man vill att drifttiden skall förbättras.

1 Stäng av funktioner som man inte använder.
WiFi, Bluetooth och Pushmail är en del funktioner som man kan stänga av om man inte är i behov av dem. Dessa funktioner drar kraft ifrån ditt batteri.

2. Skärmens ljusstyrka
Om man försöker att justera ner ljusstyrkan på skärmen så belastar man mindre av batteriet.
Inställningar > Ljusstyrka och bakgrundsbild och dra reglaget åt vänster för att minska skärmens förvalda ljusstyrka.

3. Pushmail
Om man har får ett meddelande varje gång det kommer ett nytt mail eller att det finns en ny uppdatering att hämta så drar detta på batteriet.
Inställningar > Meddelanden och stänga av funktionen.
Inställningar > E-post, kontakter, kalendrar > Hämta nya data och trycker på Manuellt. För att förlänga hämtningsintervallet går du till Inställningar > E-post, kontakter, kalendrar > Hämta nya data och trycker på Varje timme. Detta är en global inställning och påverkar alla program som inte stöder push-tjänster.

4. Använd WiFi istället för 3G.
Om man ändå vill ha tillgång till internet så är det bättre att använda WiFi istället för 3G. Detta sparar också på batteriet.

5. Platstjänster
Vissa applikationer använder platstjänster och håller koll på var du befinner dig. Detta drar naturligtvis också på batteriet. Avaktivera dessa tjänster om du inte behöver detta.
Inställningar > Allmänt > Platstjänster

Om du trots dessa tips ändå inte är nöjd med batteritiden så kan man använda ett externt iPad batteri och får på detta vis upp till 6h längre drifttid.

Lämna ett svar