5 Tips om hur man sköter sin hörapparat på bästa sätt

mar 19, 2012 Tips och Trix

Det finns många viktiga saker att tänka på när man sköter sin hörapparat. För att hörapparaten skall fungera så krävs det ett batteri som klarar av denna uppgift men det finns även många andra saker som man bör tänka på. Jag ger nedan 5 saker som man kan tänka på vid skötsel av sin hörapparat.

Hur sköter jag min hörapparat

Smuts
Eftersom mikrofoningången är mycket liten och lätt kan sättas igen så skall man se till att händerna är rena innan man tar i den.

Vatten
Man skall inte förvara sin hörapparat i en fuktig miljö. När man duschar, badar eller simmar skall man tänka på att ta den av sig. Det finns ett speciellt dry-kit (torkburk) att köpa hos sin audionom. Denna används för att torka upp och förebygga fukt som kommer in i apparaten vid vanlig användning.

Batteriet
På natten skall man ta ut sitt hörapparatsbatteri och lämna batteri luckan öppen. HRF har en bra guide på hur man går tillväga för att byta sitt batteri.
Tryck på denna länk för att komma dit:
http://www.horsel.info/

Det finns fyra olika sorter:

10 Gul – Det minsta batteriet

312 Brun – Näst minsta batteriet

13 Orange – Det vanligaste batteriet

675 Blå – Det största batteriet

Tänk på miljön och lämna förbrukade batterier till återvinning.

Husdjur
Hörapparater sänder ut höga ljud. Dessa ljud kan reta upp en del hundar. Tänk på att stänga av den när den inte används.

Rengöring
En hörapparat utsätts för mycket bland annat fukt, värme, öronvax och ex hårspray och makeup. Den skall rengöras regelbundet. Helst varje dag. Detta görs enklast med en torr och mjuk trasa. Använd aldrig alkohol eller lösningsmedel. Det är bra att ibland lämna in den till en audionom för grundlig rengöring.

Lämna ett svar