Spara batteritid i din Samsung Galaxy S I9000 telefon

 

Det har kommit många uppdateringar till Galaxy S med trots detta så är det upplever fortfarande många att det är dålig drifttid på sin telefon.
Eftersom det  finns ett android-operativsystem i denna telefon, finns det en del saker man kan göra för att få bättre drifttid.

Bakgrundsbilder
När det gäller bakgrundsbilder så skall man veta om att bakgrunder som rör sig tar mer kraft av batteriet än en stillastående bakgrund.
Har man en stillastående bakgrund kan man prova med att justera ner ljusstyrkan till en mörkare. Detta gör att man kan öka drifttiden med upp till 5 % om man följer båda stegen.

Använd GSM-läge
Ifrån början är telefonen inställd på ”dual mode ”. Detta innebär att telefonen med automatik känner av om 3G nätet är tillgängligt. Är det inte tillgängligt så går den över på vanliga GSM nätet. Dessvärre ligger denna funktion hela tiden och känner av om det finns 3G och detta äter drastiskt upp batteritiden. Om man inte använder sig av 3G tjänsterna så kan man enkelt ta bort denna funktion.
Gå till Program > Inställningar > Trådlöst nätverk > Mobilnät > Nätläge > Välj GSM som enda alternativ.

Använd Widgets kontroll
Med några enkla knapptryck så kan du styra upp till de 5 största funktionerna som drar mycket av din batterikapacitet. De 5 funktionerna är WiFi, Bluetooth, GPS, Sync och ljusstyrkan. Denna widget är mycket användbar för alla som enkelt och snabbt vill komma åt och aktivera och deaktivera dessa funktioner.
Du trycker ett långt tryck på någon av startskärmarna och klickar sedan på widgets. Därefter scrollar man ner för att hitta ett alternativ som heter Power Kontroll. Välj denna funktion. Du får då fram dessa funktioner och kan här välja hur du vill ha det just för tillfället.

Underhåll ditt batteri
Du kan varannan månad ta ut batteriet och se till att kontakterna är rena och gärna torka dem med en torr trasa.

Följer du ovanstående tips så kan du få ut mer av ditt batteri.
Fungerar inte detta så prova att byt ut det till ett nytt. I9000 batteri

 

Lämna ett svar