Ytterliggare ett framsteg för Facebook

apr 24, 2012 6. Batterinyheter

 

Samsung är först att lansera en kompakt systemkamera med inbyggd wifi.  Man har som första kameratillverkare i sin serie Samsung NX20, NX210 och NX1000 byggt in wifi i kompakta spegellösa kameror.

Tänk att man tar en bild eller gör ett filmklipp när man är ute och umgås med kompisarna. Här får man en väldigt rolig och härlig bild som man självklart vill lägga upp på facebook. Tidigare har detta varit krångligt eftersom man först måste hem och lägga över bilden i datorn och sen lägga ut den på facebook.

Med Samsungs nya kamera så ansluter man enbart kameran mot det trådlösa nätverket när man kommer hem och med enbart en knapptryckning så har man delat med sig bilden på antingen Facebook, Picasa eller om man hellre vill maila ut bilden till sina vänner. Visste ni att vi på Batteriexperten även har en facebooksida. Gå gärna in och gilla oss och få erbjudande och bra artiklar. http://www.facebook.com/Batteriexperten

Kameran har även ett litet redigeringsprogram inbyggt i sig så man lätt redigerar bort det man inte är nöjd med.

Samsung NX1000 med batteri BP-1310

Ytterligare en funktion som är bra med denna kamera är att man kan ladda upp bilderna på Microsofts SkyDrive och på detta sätt spara på minneskortets kapacitet.

En väldigt trevlig funktion är att man kan fjärrstyra kameran med hjälp av mobilen. Man skall kunna vara upp till ett avstånd på 20 meter ifrån kameran.

Att ha alla dessa funktioner samtidigt som man kan byta objektiv som är den stora fördelen med systemkameror är ett bra framsteg.  Om man sen skall kunna utnyttja alla dessa fina funktioner så krävs det ett bra batteri samt även ett extra.

Batteri till Samungs nya kameror