Laddtips för batterier!

mar 11, 2015 Produkter

LADDTIPS FÖR DATORBATTERIER

Dator_NB

Dålig livslängd i ett batteri till en bärbar dator är främst orsakad av värme. Normalt håller ett li-ion batteri för ca 300-500 laddningar. Förvara li-ion batteriet svalt, undvik exempelvis en varm bil. För en längre lagring bör batteriet förvaras laddat till ca 40 % och så kallt som möjligt, dock inte så att de fryser.

Överväg att ta bort batteriet om du avser att låta datorn stå med laddaren ansluten en längre tid. Detta eftersom temperaturen batteriet stiger och påverkar batteriet negativt – förkortar dess livslängd. I vissa datorer bör man kalibrera batteriet genom en full urladdning i datorn var 30:e gång, för att datorn ska känna av kapaciteten och inte stänga av i förtid.

 

 

LADDTIPS FÖR VERKTYGSBATTERIER

Verktyg_NBNi-Mh-batterier ska vara helt tomma innan laddning, annars försämras kapaciteten snabbare än normalt. Ladda därför ur batteriet minst en gång var 3:e månad. Undvik höga temperaturer vid laddning och överladdning av batteriet.

Li-ion batterier saknar minneseffekt och kan därför inte skadas vid små urladdningar och uppladdningar. Denna batterityp mår inte bra av att laddas ur fullständigt, så undvik det. Li-ion är liksom ovanstående miljövänliga och har bra prestanda. De har en övervakningskrets som skyddar verktygsbatteriet mot överladdning och överhettning.