Kan man utföra geocachning utan batteri?

jun 28, 2012 Okategoriserade

Geocaching eller skattjakt med GPS är något som bli mer populärt. Alla som äger en GPS kan delta. Man kan även använda s.k. smartphones genom att ladda ner en GPS app. Vissa kallar det en modern tappning på gömma nyckel.

Det börjar med att någon gömmer en skatt (s.k. cacher).  Koordinaterna lägger man ut på en speciell sida på internet. Man kan ha små ledtrådar om man vill det.  Cachen kan ligga överallt i världen. Allt ifrån New York till en skog eller äng utanför en liten by i Halland.

Burken (cachen) bör vara gömd så att geocacharen hittar den men vem som helst skall inte kunna snubbla på den. Man brukar inte gräva ner dem och den kan vara av väldigt varierande storlek.
Gömstället kan vara var som helst.

När man hittat cachen så signerar man i loggboken med datumen som man hittade den och nästa gång man är uppkopplad loggar man in på sidan på nätet som man använder för att utföra sin jakt. På detta sätt kan alla läsa loggarna utan att letat upp cachen. . Om man hittar något i cachen och vill ta det så är det viktigt att man lägger tillbaka något av samma värde.

Det finns lite olika gömmor. Det vanligaste är att man skriver ut koordinater och en utförlig beskrivning. Om man vill göra det svårare så kan man göra så att man måste hitta fler cacher på vägen för att få ledtrådar till slutcachen.

Har man tur så hittar man ett s.k. geocoin. Man kan beskriva det som en bricka som man lägger i cachen och denna har även ett specifikt nummer som man skriver in på en speciell webbsida. På detta sätt kan man följa just denna och vilken resa den har haft.

Man skall se till att sitt batteri är laddat eftersom har man väl börjat med denna jakt så kan säkert tiden försvinna väldigt snabbt.

Batteri behövs till geocahing