Miljöfunderingar

jul 4, 2014 Produkter

Det är viktigt att tänka på miljön – alla kan bidra!
Om du äger elektronikprodukter som ska slängas, måste man återvinna det på ett korrekt sätt, så att minst åverkan görs på miljön. Vi tar vårt ansvar och är medlemmar i El-kretsen som administrerar insamlingen av batterier i Sverige. Vi betalar även till Naturvårdsverket som har koll på vår miljö samt sätter upp och följer olika miljömål.

En häpnadsväckande jämförelse!
Två ton sten måste fraktas upp ur en gruva, för att därefter malas ner och bearbetas på olika sätt, så att ett gram guld kan utvinnas. Alternativet är att återvinna fem datorer, då kretskort och komponenter innehåller en del ädelmetaller.

Släng inte din produkt! När du köpet ett nytt batteri, i stället för en helt ny pryl, sparar du både pengar och miljö. Många upplever dålig batteritid på sin telefon, sin dator eller skruvdragare. De rusar till handeln för att köpa nya, dyra maskiner. Det behövs inte! Sätt dig ner och rensa appar eller fabriksåterställ datorn (OBS! Glöm inte backup först!). Sätt i ett nytt, fräscht batteri och blir förvånad över resultatet.

Det bästa – man har både sparat tid, pengar och framför allt MILJÖ.
Återvinna ”gammalt” är det NYA tycker vi!