Laddad för trädgårdsarbete?

jun 10, 2015 Produkter

Batteridriven trimmer – smidig och lätt
Det är ett utmärkt val för villaägaren med den traditionella trädgården: de luktar inte eller låter som de bensindrivna. Du slipper sladden som på de eldrivna, vilket kan bli dyrt i längden, då en ordentlig utomhuskabel kostar en slant varje gång du klipper av den. Hur trimmar man bäst?

Om du trimmar i rörelse från höger till vänster lägger sig gräset där det redan är klippt. Detta förutsätter att trimmern roterar medsols, vilket de flesta gör. Har du riktigt högt gräs kring buskar, stenar mm är det fördelaktigt att först använda trimmern för att därefter köra över det med gräsklipparen som strimlar ner de långa stråna. Du får det mer välstädat och slipper kratta upp för hand!

Batteriexperten_batteri_grästrimmer

 

Gräsklipparrobot – din trädgårdsbetjänt

Du som har en ställer dig frågan: när ska man byta batteri? Batteriet i en robot håller varierande länge, liksom strömförbrukningen som varierar beroende på valda program och storlek på gräsmatta. Man kan förlänga batterilivslängden genom att underhållsladda roboten på vintern, använda timern flitigt under högsäsong eller minska antalet klippningar under torra perioder.

Är gräsmattan tuvig och knivarna nybytta? Då kan det vara batteriet. I synnerhet om roboten lägger mer tid på att hitta laddstationen än att klippa gräset. Då är det HÖG tid att byta till ett nytt, fräscht batteri!
Batteriexperten_batteri_automower