Jaktlycka, svampplockning & härliga höst!

sep 9, 2015 Produkter

Batteriexperten_batteri_komradioEn jaktradio tillhör jägarens främsta utrustning. Vid köp bör du kontrollera att den brukar samma frekvens som dina lagkamrater: 31 Mhz eller 155 Mhz? Använder ni olika kan ni helt enkelt inte kommunicera. Kommer du jaga på lite mindre, men ganska kuperad yta är 31 Mhz att föredra, medan 155 Mhz räcker längre vidder och är synnerligen lämplig vid plana ytor. Många utrustar sig med båda. De lite mindre, modernare (och dyrare?) kompakta modellerna har oftast Li-ion batterier med lång drifttid, men det finns många klassisker med Ni-Mh batterier. Förutom batteri och märke på apparaten är det vattentålighet, stöttåligghet, tillgång till reservdelar och kringutrustning som bestämmer valet för vilken jaktradio jägaren köper.

Batteriexperten_batteri_mobiltelefon

Det finns flera anledningar till att ge sig ut i skogen och den som jagar svamp och bär istället kanske nöjer sig med mobiltelefon. Funkar både för kontakt med andra och för att använda gps-funktionen för att leta plocksställen och orientera sig. Glöm inte att ladda mobilbatteriet bara – så att du inte går vilse eller missar fikan!

 

 

 

 

Batteriexperten_batteri_systemkamera

Vem som helst trivs i skogen på hösten: vackra färger, krispig luft och den där härliga doften av mossa. Bevara känslan och gå loss med linsen! Tillhör du generationen som fortfarande använder kamera eller är hobbyfotograf tar du med den, tillsammans med batteribackup, för du kommer antagligen ta många bilder. Blir skogspromenaden ett spontant infall funkar telefonens kamera också. Men glöm inte packa ner en matsäck, du kommer att stanna många timmar 🙂